Izborni program

pr01_rev3

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

obraćam vam se kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Grada Knina.

 

Odluka o kandidaturi dugo je tinjala u meni. Dijelom zbog toga što smatram kako 2017. godine, kada je isteklo razdoblje mojeg dvogodišnjeg obnašanja dužnosti gradonačelnika, nisam završio posao do kraja, ali ponajviše zato što smatram kako je to moja građanska i politička obveza. Iskustvo koje imam na dužnostima koje sam ranije obnašao, radno i stručno iskustvo kao i inzistiranje velikog broja mojih sugrađana za mojom kandidaturom bile su presudan razlog da preuzmem odgovornost i prihvatim se izazova te se kandidiram za časnu dužnost gradonačelnika Knina.


Zahvalan sam i na potpori za kandidaturu našem predsjedniku stranke i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću te županijskoj razini stranke. Upravo ta podrška šalje nam poruku da će se glas Knina čuti kada su u pitanju bitne političke odluke, ali i kapitalne investicije koje u narednom razdoblju očekujemo u našem gradu.

 

Duboko sam svjestan situacije u kojoj se Knin nalazi. Iza nas su četiri godine bačene u vjetar, prepune ispraznih i neizvršenih obećanja. Ono što posebno smeta, je činjenica da su osporili sve što su zatekli, između ostalog i projekt vrijedan 180 milijuna kuna koji je gradski HDZ pripremio, dok im je državni HDZ poreznom reformom prelio 20-ak milijuna godišnje više nego je to gradska HDZ-ova vlast imala za vrijeme Milanovićeve vlade.


Unatoč obećanjima aktualne vlasti, u Kninu se danas ne živi bolje. Gradonačelnik napušta Knin neobavljena posla i u njemu ostavlja eksponente svoje promašene politike, usput i dalje uvjeravajući građane da su njegovi pobočnici baš ono što im treba. Zato ga i ispraćamo s porukom, DOVIĐENJA GRADONAČELNIČE! MI BIRAMO KNIN. I DANAS. I SUTRA. Nama Knin nije jedna od opcija, nama je Knin jedina opcija.

 

Uz mene je, kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, moja stranačka kolegica Sanja Bebek. Radi se o kvalitetnoj osobi s bogatim radnim i upravljačkim iskustvom koja teška, ali i vrijedna životna iskustva nosi iz rata u Bosni i Hercegovini. Unatoč završetku profesionalne karijere, spremna je, kao i uvijek kada je javni interes u pitanju, punim kapacitetom prionuti poslu kako bi grad u kojem živi učinila boljim. Tim pristupom i meni je pomogla u odluci o kandidaturi, ali i u izradi programa kojeg vam nudimo.

 

Program koji čitate nisu slatkorječiva obećanja kojima bih vas u startu obmanuo, već je realan i ostvariv.
Fokus našeg programa su ljudi. Kninjani. Bez obzira jesu li ovdje rođeni ili ne. Njih želimo i zadržati, i vratiti. Uz ljude, učinit ćemo sve da zadržimo institucije koje naš grad čine ozbiljnim gradom. To su naša bolnica i kninsko Veleučilište. Veliku energiju uložit ćemo kako bismo preko nadležnih državnih tijela uspjeli ostvariti stambeno zbrinjavanje za mlade i za kadrove po potpuno drugačijim osnovama od dosadašnjih.

 

Učinit ćemo sve i da realiziramo do kraja NAŠ EU projekt s Intervencijskim planom u rokovima i na način kako je to propisano europskim procedurama. Naposljetku, učinit ćemo sve da aktiviranjem svih gospodarskih, turističkih i drugih potencijala stvorimo povoljno poduzetničko okruženje u kojem bi investitori pronašli motiv za ulaganje u Knin, a posljedično tome i radna mjesta za naše sugrađane.

 

Za donošenje kvalitetnih odluka izrazito je važan tim ljudi, a upravo je naša lista za Gradsko vijeće Grada Knina spoj iskusnih, perspektivnih i obrazovanih osoba s naglaskom na mlade i žene.
To je lista budućih vijećnika koji razumiju potrebe svojih sugrađana, težinu i odgovornost sudjelovanja u izvršnoj vlasti, a nisu tek puko dizanje ruku za odluke koje prethodno nisu ni pročitali.

 

Uvjeren sam da ćemo u našim nastojanjima imati potporu građana Knina. Upravo zato u našoj kampanji odlučili smo se za izborni slogan ”OKRENIMO SE BUDUĆNOSTI, ZAJEDNO!”. U tih nekoliko riječi koje je izgovorio general Ante Gotovina nakon oslobađajuće presude i izlaska iz zatvora u Haagu sadržano je sve ono što treba i Hrvatskoj i Kninu. Pogled unaprijed, a ne unatrag. Pogled svih naših sugrađana, bez obzira na razlike među njima.

 

Danas smo svi Kninjani i naprijed možemo ići jedino ako smo ZAJEDNO! U ovom predivnom gradu ima mjesta za sve one koji ga vole i koji žele doprinijeti njegovom razvoju.
Na toj osnovi, kao kandidat za gradonačelnika Knina očekujem glasove povjerenja svih mojih sugrađana.

 

Rođen sam u Kninu i iz njega ne idem nigdje. To nisam činio ni ove četiri godine tijekom kojih sam obnašao dužnost zamjenika župana Šibensko-kninske županije, svakodnevno putujući na relaciji Knin-Šibenik-Knin. Uvijek i svugdje sam govorio da sam iz Knina. Ovom kandidaturom se zapravo i ne vraćam, jer nikamo nisam ni otišao. Vraćam se jedino tamo gdje sam stao i gdje vjerujem da ću nastaviti raditi dobre stvari za moje Kninjane. Vjerujem, da će to biti uz vašu potporu i da ću nakon 16. svibnja opet biti vaš gradonačelnik.

 

Poštovane sugrađanke i sugrađani, krenimo ZAJEDNO u naredne četiri godine graditi mostove među ljudima i OKRENIMO SE BUDUĆNOSTI!

 

S poštovanjem,
Nikola Blažević

odgovorno

Odgovorno upravljanje Gradom Kninom i njegovim resursima naš je glavni cilj. Taj cilj namjeravamo postići partnerskim odnosima s djelatnicima gradske uprave i gradskih trgovačkih društava i ustanova, Šibensko-kninskom županijom, Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima, a u neposrednoj interakciji s građanima Knina.

Posebno ističemo potrebu uspostave tzv. ”vertikale vlasti”: GRAD-ŽUPANIJA-VLADA REPUBLIKE HRVATSKE kao nužnom pretpostavkom uspostave partnerskih odnosa s institucijama čije se nadležnosti isprepliću i pretaču s jedne razine na drugu i obrnuto. Do odgovornog upravljanja doći ćemo isključivo kroz kvalitetnu organizaciju posla u gradskoj upravi i u vezi s njom na lokalnoj i široj razini. To će u perspektivi nametnuti potrebu sveobuhvatne, planske i dosljedne reorganizacije gradske uprave s ciljem optimiziranja radnih procesa i maksimiziranja učinka svakog pojedinca koji djeluje u sustavu ili u vezi sa sustavom gradske uprave.

Krajnji cilj je povećanje učinkovitosti koja će službenike koji ostvaruju interakciju s građanima pretvarati u odgovorne pojedince koji će biti servis građana Knina, ali i investitora, gospodarstvenika i svih ostalih osoba koje se obraćaju gradskoj upravi radi ostvarivanja vlastitih prava, obveza ili nekih drugih interesa.

Kontinuitet upravljanja i vođenja Grada Knina može se postići isključivo odgovornim odnosom prema građanima odnosno onima koji nas biraju na dužnosti. To ujedno nameće potrebu, ali i obvezu da se posla uhvatimo bez kalkulacija i to toliko dugo dok se ne ostvare sva izborna obećanja ili dok se ne postigne bolji život svih naših građana.

Stabilnost dolazi kao posljedica odgovornog upravljanja i kontinuiteta obnašanja vlasti. Do stabilnosti i uređenog sustava na području Grada Knina doći ćemo isključivo ako potrebe naših građana pretpostavimo zadovoljavanju vlastitih potreba i ambicija.

Načini postizanja odgovornog upravljanja, kontinuiteta i stabilnosti gradske uprave:

a) Javnost rada – Ostvarenje potpune transparentnosti rada gradske uprave, pri čemu će građani biti u prilici izravno sudjelovati u provedbi razvojnih programa i ostvarenju prava koja ih pripadaju radi zadovoljavanja njihovih potreba. Svi mediji imat će jednak tretman.

b) Strategiju razvoja Grada Knina 2018. – 2023. cijenimo kao najvažniji strateški razvojni dokument. Strategija je dokument koji je nastao suglasjem svih sudionika u njezinoj izradi. Sadržava niz potrebnih mjera koje su preduvjet za daljnji razvoj Grada Knina, slijedom čega Hrvatska demokratska zajednica ne namjerava revidirati razvojni smjer i strateške ciljeve, već, nasuprot, sastaviti učinkovite provedbene timove za provedbu Strategije. U provedbi Strategije kao glavni cilj vidimo pronalazak i uspostavu optimalnog modela razvoja svih sastavnica društveno-gospodarskog razvoja.

b) Odgovorno upravljanje financijama – Realizacija planirane dinamike punjenja gradskog proračuna i njegova održivost. S obzirom na izuzetno nisku iskoristivost EU fondova od strane aktualne vlasti povećat će se proračunska ulaganja u izradu projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa kao nužnih pretpostavki za prijavljivanje na programe EU. Osnovat će se jamstveni fond za pripremu, predfinanciranje i sufinanciranje provedbe EU projekata javnih i privatnih korisnika kao i udruga čiji se projekti realiziraju na području Grada Knina. To će biti svojevrstan vid podrške i partnerstva Grada Knina navedenim subjektima.

c) Reforma organizacijskog i operativnog sustava u gradskim poduzećima i ustanovama. – Ujednačavanje i osnaživanje kriterija za obavljanje upravljačkih poslova u trgovačkim društvima i ustanovama kojima je Grad Knin osnivač i osposobljavanje zaposlenika za pristup modernim tehnologijama i metodama poslovanja.

d) Odgovorno prostorno planiranje – Revizija vizije gospodarenja prostorom prema najvišim stručnim standardima uz prethodno uključivanje svih zainteresiranih društvenih skupina, javne rasprave te pravodobno i točno informiranje građana Knina o aktualnim urbanističkim procesima.

e) Jedinstveni registar gradskih nekretnina i infrastrukture – Uspostava jedinstvenog registra nekretnina i registra komunalne infrastrukture s katastrom vodova radi kvalitetnijeg sagledavanja i boljeg upravljanja te korištenja istih.

f) ”e – gradska uprava” – Transparentnija i građanima dostupnija gradska uprava. Snažnija implementacija digitalnih javnih sustava (on line – referendum, proračun, gradsko vijeće, GUP i elektronskih procedura u poslovanju i u radu sa strankama, on line prijava, pisarnica, konzultacije, računi, obrasci, info sms, kontaktiranje s gradonačelnikom te direktorima gradskih tvrtki i ravnateljima gradskih ustanova). Omogućavanje građanima da iz topline doma prate tijek rješavanja svojih predmeta kako bi ih se rasteretilo od nepotrebnih dolazaka u gradsku upravu.

g) Nulta tolerancija u odnosu na diskriminirajuća ponašanja prema manjinama, na nasilje prema slabijima i nemoćnima kao i prema drugim oblicima diskriminacije u odnosu na različite marginalizirane skupine kao i pojedince te osobe koje se deklariraju kao druge i drugačije.

h) Osnaženje mjesne samouprave – Uključivanje vijeća mjesnih odbora u proces donošenja odluka koje su važne za administrativno područje pojedinog mjesnog odbora. Poticanje uključivanja građana u razvoj okruženja u kojem žive, budući da upravo oni najbolje poznaju realne potrebe i probleme koje im gradska uprava treba učinkovito riješiti. Naš cilj je da se kvaliteta življenja u svim dijelovima grada i okolnim naseljima dovede na jednaku ili približno jednaku razinu kvalitete kao u urbanim dijelovima grada. S obzirom na veličinu administrativnog područja Grada Knina (358 km2) i probleme koje imaju naselja u sastavu Grada Knina (Plavno, Radljevac, Žagrović, Golubić, Strmica, Oćestovo, Ljubač, Potkonje, Vrpolje, Polača) prioritetno ćemo rješavati probleme s lošim cestama, prometnu nepovezanost i nisku razinu komunalnih usluga kao ključne probleme tih naselja.

mladi

Mladi su budućnost grada Knina. Želimo im stvoriti uvjete povoljne za razvoj, obrazovanje i rad od malih nogu kako bi ostali u Kninu uz obitelj i prijatelje. Stvarat ćemo poticajno društveno i ekonomsko okruženje za mlade, uz provedbu programa i proaktivnih mjera za unaprjeđenje općih uvjeta života svih naših građana, a posebice djece i mladih osoba.

  

3.1. Demografija 

Ojačat ćemo pronatalitetnu politiku u Kninu u vidu financijskog restrukturiranja naknada za novorođenčad. Na pitanje demografije gledamo kao na pitanje opstanka društva, ali ga ne odvajamo od nužnih gospodarskih pretpostavki koje su potrebne da bi naši građani donijeli odluku da ostanu i opstanu u Kninu. U tom smislu pripremamo niz mjera koje bi bile infrastrukturna podrška aktivnoj pronatalitetnoj politici.

 

Neke od demografskih mjera i aktivnosti:

• jednokratna pomoć za rođenje djeteta: 5.000,00 za prvo, 7.000,00 za drugo, 10.000,00 za treće i 15.000,00 kuna za četvrto i svako sljedeće dijete 

• jednokratne naknade za trudnice u iznosu od 1.500,00 kuna.

 

3.2. Odgoj i obrazovanje 

3.2.1. Predškolski odgoj 

U cilju osiguranja potpune dostupnosti predškolskog odgoja u dječjim vrtićima svoj djeci, kontinuirano ćemo uređivati postojeće vrtiće i podizati im standard. Dječji vrtić mora biti dostupan svakom djetetu u Gradu Kninu. 

 

Neke od mjera i aktivnosti u predškolskom odgoju: 

sufinanciranje troškova boravka djece u vrtiću samohranih roditelja, roditelja s dvoje i više djece

• financiranje troškova prijevoza predškolske djece iz okolnih naselja koja administrativno pripadaju Gradu Kninu, a koja nemaju osiguran prijevoz na drugi način 

• poticanje aktivnog boravka djece u prirodi

• poticanje edukacije odgojitelja 

• uvođenje matematičko-prirodoslovne i informatičke radionice te sobe robotike u vrtićima  

• organiziranje predstava za djecu u Domu HV 

3.2.2. Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje

U skladu s realnim potrebama obrazovnih ustanova koje djeluju u Gradu Kninu (dvije osnovne i dvije srednje škole kojima je osnivač Šibensko-kninska županija) participirat ćemo u dodatnom opremanju škola koje se odnosi na informatizaciju, izgradnju i održavanje školskih igrališta i školskih sportskih dvorana. Grad Knin će, sukladno proračunskim mogućnostima, financirati i pojedine programe kojima se zadovoljavaju potrebe  u osnovnom i srednjem školstvu.

 

Neke od mjera i aktivnosti u osnovnom i srednjem školstvu:

• financiranje nabave radnih bilježnica, likovnih mapa i radnog materijala za tehničku kulturu za sve kninske osnovnoškolce

• sufinanciranje nabave radnih bilježnica za srednjoškolce s prebivalištem na području Grada Knina

• besplatni udžbenici za djecu s teškoćama u razvoju

• poboljšanje komunalne i prometne infrastrukture u blizini i neposrednom okruženju škola, regulaciji prometa, kvaliteti prometnica uz škole, osvjetljenju ulica u blizini školskih zgrada

• poboljšanje čistoće okoliša školskih zgrada 

• povećanje iznosa stipendija za srednjoškolske učenike na 600,00 kuna s ciljem poticanja izvrsnosti 

• stipendiranje učenika i studenata na temelju darovitosti i deficitarnih zanimanja prema aktualnim potrebama tržišta grada Knina

• uspostava programa potpore nadarenim učenicima i studentima te mehanizama  nagrađivanja učenika, studenata i njihovih mentora koji na državnim natjecanjima postižu iznimne rezultate

• financiranje cijene prijevoza učenika srednjih škola iz okolnih naselja koja administrativno pripadaju Gradu Kninu i pohađaju srednju školu, a koja nemaju osiguran prijevoz na drugi način te učenika srednjih škola koja imaju prebivalište u Kninu, a srednju školu pohađaju u Drnišu ili Šibeniku

• poticanje razvoja školskih programa u STEM području (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) kao i u programiranju i robotici

• poticanje uvođenja novih zanimanja u svrhu zadržavanja učenika u našim školama te daljnje lakše zapošljivosti

• poticanje darovitih učenika te izvrsnosti, uspješnosti i vrhunskih rezultata kod učenika osnivanjem Centra za izvrsnost

• potpore za prekvalifikaciju mladih u deficitarna zanimanja

 

3.2.3. Visoko obrazovanje

Veleučilište ”Marko Marulić” u Kninu stožerna je institucija na području Grada Knina koja mora biti rasadnik kvalitetnih kadrova koji će se obrazovati za zvanja koja trebaju tržištu rada. Kao takva ustanova Veleučilište je generator razvitka šireg područja Grada Knina. Opstanak Veleučilišta u uvjetima iseljavanja stanovništva i depopulacije imperativan je cilj programa Hrvatske demokratske zajednice. Snažna potpora opstanku Veleučilišta ”Marko Marulić” u Kninu provodit će se kroz inicijativu prema Ministarstvu znanosti i obrazovanja kako bi se uložili dodatni napori za održanje Veleučilišta. U tom svjetlu, puno očekujemo kroz skoru realizaciju projekta tehnološkog parka Inovacijsko središte kao strateškog cilja kojeg ćemo bezuvjetno podupirati kao lokalna vlast. Grad Knin će, sukladno proračunskim mogućnostima, financirati pojedine programe kojima se zadovoljavaju potrebe  u visokom obrazovanju.

 

Neke od mjera i aktivnosti u visokom obrazovanju:

 

• kroz program stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima poticat ćemo rješavanje stambenog statusa za nastavnike Veleučilišta ”Marko Marulić” u Kninu

• povećanje iznosa za studentske stipendije na 1.200,00 kuna

• poticanje studentskog poduzetništva.

 

3.2.4. Pučko otvoreno učilište Knin (POUK) 

POUK će se više otvoriti prema građanima i u određenom opsegu prenamijeniti u multifunkcionalni klub mladih (kultura, edukacije, koncerti, zabava).

 

Mjera: 

Izraditi katalog institucija, ustanova i organizacija civilnog društva koje provode programe iz domene neformalnog obrazovanja i nude mogućnost volontiranja radi stjecanja novih znanja i kompetencija.

 

3.3. Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Knina 

Vijeće za komunalnu prevenciju redovito će se sastajati i raspravljati o mjerama za povećanje mira i sigurnosti u lokalnoj zajednici radi poboljšanja prometno-sigurnosne situacije te pokrenuti gradski Plan prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja mladih.

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Knin i Gradskim društvom Crvenog križa Knin otvorit će se Savjetovalište za mlade i roditelje koje će organizirati individualna i grupna savjetovanja s ciljem prevencije ovisnosti te poticanja nenasilnog rješavanja sukoba, prosocijalnih oblika ponašanja, odgovornog roditeljstva i skladne obiteljske dinamike radi jačanja obiteljskih kapaciteta za što odgovornije funkcioniranje obitelji kao i za osnaživanje pojedinaca i obitelji u kriznim situacijama.

 

3.4. Civilno društvo 

Civilno društvo cijenimo kao stup demokratske svakodnevice u Gradu. Kontinuirano ćemo razvijati suradnju s civilnim sektorom i nevladinim udrugama, nastojeći promovirati moral, poštenje, prava svih građana bez obzira na različitosti, pravo na jednakost i jednake prilike svakog pojedinca te zaštitu slabijih, nemoćnih i drugačijih.

 

Neke od mjera i aktivnosti:

• stimuliranje i jačanje civilnih udruga za rad s mladima

• uspostava jamstvenog fonda za osiguranje sredstava za pripremu i prijavu kvalitetnih projekata društvenog poduzetništva 

• Dom u Vrpolju ustupit ćemo na korištenje udrugama koje se bave radom s mladima

• aktualizacija i jačanje uloge Savjeta mladih grada Knina

• izgradnja i opremanje većeg broja dječjih igrališta, pogotovo po naseljima

• izgradnja fitness igrališta za mlade i odrasle

• izrada Lokalnog programa za mlade grada Knina. 

 

3.5. Zdravstvo 

Zdravstveni sustav dio je brige društva o čovjeku i kao takav jedan je od naših prioritetnih ciljeva, unatoč činjenici da je županija osnivač većine zdravstvenih ustanova na području Grada Knina. Ciljevi su uvijek isti: unaprjeđenje kvalitete zdravstvene zaštite, jačanje uloge javnog zdravstva, održavanje zdravlja, promicanje zdravog života i sprječavanje bolesti. Bez obzira na različitost ciljeva, na zdravstveni sustav na području Grada Knina gledamo cjelovito, unatoč tome što zdravstvene usluge pruža više ustanova s različitim spektrom nadležnosti (Opća i veteranska bolnica ”Hrvatski ponos” Knin, Dom zdravlja Knin, Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i dio privatnih ordinacija koje imaju ugovor s Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje). Sveukupnost njihovih usluga u punom opsegu svake pojedine ustanove čini zdravstveni sustav prilagođen potrebama svakog pojedinog građanina, od odlaska liječniku do pružene medicinske usluge na području grada Knina. Stožerno mjesto u zdravstvenom sustavu grada Knin ima Opća i veteranska bolnica ”Hrvatski ponos” Knin koja je jedna od posljednjih utvrda Knina kao regionalnog, a ne lokalnog političkog i administrativnog čimbenika.

Želimo održati bolnicu u postojećem statusu s jasnom namjerom redefiniranja u ustanovu s posebnim statusom (bez pripajanja OB Šibensko-kninske županije), budući da je po svojoj namjeni definirana kao veteranska opća bolnica koja uz četiri akutna odjela treba dobiti i povećani broj kreveta za potrebe liječenja hrvatskih branitelja. Isto tako, s obzirom na nedovoljnu zastupljenost djelatnosti palijativne skrbi te da posteljni bolnički kapaciteti u županiji ne zadovoljavaju potrebe za liječenjem bolesnika u terminalnoj fazi života, a uzimajući u obzir porast broja palijativnih bolesnika u posljednjem desetljeću jedan od ciljeva je povećanje kapaciteta za bolničku palijativnu skrb te je u svrhu toga u Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos“ Knin tijekom 2020. godine ustrojen Odjel za palijativnu skrb s kapacitetom od dvadeset (20) ležajeva. U narednom razdoblju intenzivno će se raditi na povećanju broja kapaciteta, što bi Kninu dalo status regionalnog centra za palijativnu skrb. Također, u sklopu Odjela za dugotrajno liječenje proširena je djelatnost i ugovorene dodatne usluge koje se odnose na dugotrajno liječenje bolesnika ovisnih o trajnoj mehaničkoj ventilaciji te je u svrhu toga  osigurano sedam (7) bolničkih ležajeva sa svom potrebnom opremom što je Bolnicu profiliralo kao jedan od regionalnih centara koji pružaju navedenu uslugu. U budućnosti će se raditi na proširenju kapaciteta i ove usluge čime bi Bolnica imala priliku postati najveći regionalni centar.  Posebno važno za hrvatske branitelje, ali i ostale pacijente je jačanje odjela  fizikalne terapije za koji je izrađena dokumentacija sanacije i opremanja, a vrijednost investicije je oko 7,5 milijuna kuna. Poticat ćemo, kada je kninska bolnica u pitanju, primjenu istog ili sličnog modela osnivanja kao za vukovarsku bolnicu.

Grad Knin će pratiti potrebe svih zdravstvenih ustanova i u skladu s proračunskim mogućnostima podupirati unaprjeđenje sustava u svakoj pojedinoj ustanovi.

Grad Knin izradit će poticajne mjere za mlade koji biraju obrazovanje za medicinska zanimanja, a kroz program stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima poticat ćemo rješavanje stambenog statusa za kadrove u zdravstvenim ustanovama. 

 

3.6. Zapošljavanje 

Strateški cilj politike Hrvatske demokratske zajednice je osiguravanje posla i plaće svima koji žele raditi. Zbog toga ćemo snažno poticati otvaranje radnih mjesta proizašlih iz kombinacije privatnih inicijativa i institucionalne potpore Grada Knina, Šibensko-kninske županije i Vlade Republike Hrvatske te ostvarenja planiranih projekata u sektorima malog i srednjeg poduzetništva, turizma i industrije. Razvijat ćemo suradnju i davati podršku nezaposlenima kako bi pronašli svoje mjesto na tržištu rada. Razvijat ćemo program potpora poduzetništvu i obrtništvu raznim mjerama kojima ćemo poticati zapošljavanje nezaposlenih osoba, poticati osnivanje novih obrta i drugih slobodnih zanimanja, subvencionirati kamate na kredite i dr.

 

3.6.1. Društveno poduzetništvo

Posebnu pažnju posvetit ćemo aktivnostima i razvoju društvenog poduzetništva u području udruga civilnog društva koje u posljednjih nekoliko godina postaju jedan od najznačajnijih punktova za zapošljavanje različitih skupina nezaposlenih osoba. Aktivno ćemo podupirati programe reintegracije i uključivanja hrvatskih branitelja u društvo s naglaskom na samostalnu gospodarsku djelatnost i aktivno sudjelovanje u volonterskim aktivnostima koje su na korist šire društvene zajednice. 

 

3.6.2. Razvijanje lokalnih partnerstava za zapošljavanje

Lokalna partnerstva mogu biti aktivni mehanizam lokalnog razvoja s kojim se izravno može povećati zaposlenost ranjivih skupina nezaposlenih osoba (dugotrajno nezaposleni, žene, mladi, hrvatski branitelji, stradalnici Domovinskog rata, osobe s invaliditetom, nezaposlene osobe iznad 50 godina starosti, roditelji s četvero i više djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju…) kojima ćemo osnažiti ulogu ranjivih skupina na tržištu rada i osigurati jaču suradnju i povezanost svih aktera, od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, preko Grada Knina i Hrvatske gospodarske komore do obrazovnih institucija, LRA Matica, …

 

3.6.3. Poticanje samozapošljavanja

Primijenit ćemo proaktivan partnerski pristup na lokalnoj razini kod svih aktivnosti i mjera samozapošljavanja kojima bi se nezaposlenim osobama zainteresiranim za zapošljavanje u prvoj fazi osigurala pomoć pri pripremi potrebne dokumentacije za izradu poslovnog plana i troškovnika kao i dostupnih izvora financiranja. U drugoj fazi osiguralo bi se mjesto susreta (radionice) za razmjenu znanja i vještina, iskustava i kontakata uz institucionalnu potporu Zavoda za zapošljavanje, Poduzetničkog centra i LRA Matica. Završna faza bila bi mentoriranje polaznika samozapošljavanja u prvoj godini provedbe. 

 

Neke od mjera i aktivnosti: 

• poticanje samozapošljavanja i razvoj poduzetništva mladih 

• potpore poduzetnicima koji zapošljavaju mlade 

• zapošljavanje najkvalitetnijih kandidata na javnim natječajima u gradskoj upravi i ustanovama kojima je Grad Knin osnivač 

• uspostava čvršće suradnje s Veleučilištem ”Marko Marulić” u Kninu u cilju kvalitetnijeg razvoja putem okupljanja stručnjaka, znanstvenika, intelektualaca i poduzetnika iz Knina koji bi kroz stručna savjetovanja, javne rasprave i okrugle stolove doprinijeli strateškom razvoju Knina 

• uključivanje Savjeta mladih u donošenje odluka od interesa za mladu populaciju

• usvajanje i primjena gradske strategije jačanja zapošljivosti mladih osoba.

 

3.7. Stambeno zbrinjavanje

Cilj politike Hrvatske demokratske zajednice je stvaranje uvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva s područja Grada Knina. Jedan od načina svakako je primjena modela korištenja nekretnina u državnom vlasništvu.

Ostvarivanjem te pretpostavke, odnosno dovršetkom ranije započetih postupaka stjecanja vlasništva, otkupom i najmom korištenih nekretnina te dodjelom slobodnih nekretnina povratnicima, onima koji žele ostati u Kninu kao i različitim skupinama građana koji mogu oplemeniti svakodnevni život Grada Knina (liječnici, profesori, inženjeri, djelatne vojne osobe, mlade obitelji,…) steći će se uvjeti za ugodniji i sigurniji život građana Knina. Ubrzano i prioritetno stambeno zbrinjavanje navedenih kategorija stanovništva promijenilo bi perspektive i sliku grada Knina, budući da bismo umjesto iseljavanja doživjeli naseljavanje. Za to je nužno potrebno izgraditi još nekoliko zgrada i osigurati kadrovske stanove za koju gradnju postoje lokacije.

 

Neke od mjera i aktivnosti: 

• poticanje izgradnje zgrada za kadrove 

• ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje kadrova koji nemaju riješeno stambeno pitanje kroz sustavnu primjenu različitih modela suradnje Grada Knina i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje

• sufinanciranje adaptacije stanova za mlade obitelji  

socijalna

Knin vidimo kao grad koji će novim generacijama pružiti perspektivu i kvalitetan život, ali i kao grad koji će posebno skrbiti o svojim najugroženijim građanima: osobama starije životne dobi, osobama u riziku od siromaštva, osobama s invaliditetom, djeci i mladim osobama s otežanim uvjetima odrastanja, hrvatskim braniteljima i drugim kategorijama ugroženih građana. Knin će biti onoliko snažan koliko bude u stanju skrbiti se za najugroženije skupine i pojedince.

Cilj socijalne politike Grada Knina je dobrobit svih njegovih stanovnika i briga o ranjivim skupinama građana i pojedinaca s jasnom namjerom smanjenja socijalne nejednakosti i prevencije socijalne isključenosti. Posebno ćemo poštovati tradiciju i različitosti skupina građana i pojedinaca koji su u Knin došli iz svih krajeva bivše države, promoviranjem humanih i civiliziranih odnosa među ljudima kao pretpostavkom za skladan suživot svih naših građana. Osobito ćemo težiti društvenoj osjetljivosti kao prioritetnoj osi koja će svoje ostvarenje dobiti kroz unaprjeđenje postojećih i niz novih mjera kojima se izražava podrška svakom pojedincu ponaosob.

 

4.1. Zaštita osoba starije životne dobi

Osobe starije životne dobi prijedlogom novih mjera dobit će bolju skrb i zaštitu kroz razvoj i ulaganje u različite izvaninstitucionalne oblike skrbi za osobe starije životne dobi (poludnevni boravci za osobe starije životne dobi) i poticanje projekata međugeneracijske solidarnosti.

 

4.2. Briga o osobama s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju 

Za potpunu integraciju u društvo osoba s invaliditetom ustrojit ćemo posebno savjetodavno tijelo u koje će biti uključeni predstavnici udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom radi rješavanja njihovih potreba te poštovanja i dosljedne primjene propisa o zapošljavanju osoba s invaliditetom kao i propisa o osiguranju pristupačnosti javnih prostora osobama s invaliditetom. 

 

4.3. Briga o djeci i mladim osobama s otežanim uvjetima odrastanja

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa poticat ćemo preveniranje okolnosti koje generiraju problematične obiteljske situacije kroz pružanje psihološke potpore s posebnim naglaskom na promociju mentalnog zdravlja pojedinca i obitelji čiji članovi imaju probleme sa zlouporabom alkohola, droge i ovisnosti o kockanju kockanjem. 

 

4.4. Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji

U suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i Središnjim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, potporom i posebnim programima poticat ćemo stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i hrvatskih branitelja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane te njihovih obitelji. U suradnji s Općom i veteranskom bolnicom poticat ćemo nastavak ranije prakse koja je hrvatskim braniteljima omogućavala provođenje preventivnih liječničkih pregleda i ciljanih pretraga. Grad će podržavati i financirati aktivnosti i programe braniteljskih i srodnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te programe reintegracije i uključivanja hrvatskih branitelja u sve segmente društva kao i u volonterske aktivnosti koje su na korist svih građana Knina. Grad će okupljati i povezivati udruge proizašle iz Domovinskog rata u provođenju aktivnosti kojima se rješavaju problemi hrvatskih branitelja i kontinuirano promoviraju vrijednosti Domovinskog rata te ostvaruju zajednički ciljevi u svim sferama promicanja kulture, tolerancije, dijaloga i jačanja civilnog društva.

 

Neke od mjera i aktivnosti:

• sufinanciranje prijevoza osoba s invaliditetom 

• sufinanciranje prijevoza djece s teškoćama u razvoju koja pohađaju nastavu radi stjecanja srednjoškolskog obrazovanja u mjestu prebivališta, ako taj prijevoz nije osiguran po nekoj drugoj osnovi

• financiranje nabave udžbenika za učenike osnovnih škola s poteškoćama u razvoju

• poticanje i potpora izgradnji poludnevnog boravka za osobe starije životne dobi

• poticanje i potpora projekata međugeneracijske solidarnosti 

• djelomično priznavanje troškova stanovanja, komunalne naknade i drugih troškova korisnicima zajamčene minimalne naknade prema Zakonu o socijalnoj skrbi (samcima i kućanstvima koji su korisnici zajamčene minimalne naknade). 

sport

Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose zdravlju ljudi. Stoga ćemo raznim mjerama i aktivnostima ulagati u sport na dobrobit sportaša, ali i velikog broja naših građana koji se sportom bave rekreativno. Kako bismo doprinijeli boljem statusu sportaša i povećali pozitivne učinke sporta na život naših građana, raznim mjerama ćemo nastojati povećati broj naših sugrađana koji će se baviti sportom i sportskom rekreacijom u svim uzrastima i oblicima. Kninski sport duže vrijeme egzistira na entuzijazmu nekolicine pojedinaca. Taj model je potrošen i dugoročno neodrživ s posljedičnim padom zanimanja djece, mladih i sportskih djelatnika za bavljenjem sportom.

Sada je trenutak za zaokret kada je u pitanju sport u Kninu.

 

5.1. Ulaganje u sport

Temelj naših nastojanja bit će bezuvjetno provođenje Zakona o sportu koji, među ostalim, definira sustav sporta i sportskih djelatnosti, financiranje i ostala pitanja od značaja za sport.

Značajno ćemo pojačati aktivnosti usmjerene na unaprjeđenje uvjeta za bavljenje sportom te ćemo povećati udio financiranja sporta iz gradskog proračuna. 

 

5.2. Uvjeti za bavljenje sportom 

Sportski potencijal u Gradu Kninu nije dobro iskorišten. Pružat ćemo punu potporu i pomoć sportu, uvodeći organiziraniji sustav financiranja i potpore sportašima, sukladno pripadajućim sportskim kategorijama izvrsnosti. Odredit ćemo jasne kriterije za poticanje razvijanja i održavanja stabilnosti sportskih klubova, posebice kada su u pitanju ekipni sportovi. 

Primijenit ćemo potpuno novi ustroj i odrediti jasne kriterije u Zajednici sportova Grada Knina koja mora služiti kao javni servis svim sportašima i trenerima sportskih udruga, a ne da bude svrha samoj sebi. Svaka sportska udruga mora imati ravnopravan status u Zajednici sportova, a financiranje sportskih udruga odnosno raspodjela sredstava iz gradskog proračuna mora biti posljedica stručnog rada u svakoj pojedinoj udruzi, broja djece i mladih koji treniraju i prepoznatljivosti svake pojedine sportske udruge u gradu Kninu. Izdvojit ćemo proračunska sredstva i za edukaciju sportskih trenera. 

 

5.3. Sportska rekreacija 

Provodit ćemo kvalitetnu sportsku politiku pod geslom ”Sport za sve”. Osmislit ćemo zajedničke politike bavljenja sportom osoba s invaliditetom. Definirat ćemo modalitete povezivanja sporta sa zdravstvenim i turističkim aspektom, kako u promidžbenom, tako i u zdravstvenom smislu. Provodit ćemo sveobuhvatne politike privlačenja što većeg broja djece u sportske aktivnosti kroz sportske klubove i razne vidove sportske rekreacije te povezivati sportske djelatnosti predškolskog i školskog sporta. Provodit ćemo aktivnosti promicanja sportske rekreacije kao preventivne zdravstvene mjere. 

 

5.4. Korištenje sportskih dvorana i sportskih igrališta

U Kninu se nalazi sportska dvorana u Srednjoj školi ”Kralja Zvonimira”, školske sportske dvorane u osnovnim školama i mala sportska dvorana u prostoru Zajednice sportova Grada Knina. Grad Knin izdvaja proračunska sredstva za održavanje dvorana koje koriste kninski sportaši, ali je raspored korištenja dvorana netransparentan i ide na štetu pojedinih udruga i pojedinaca. Grad Knin će i nadalje izdvajati proračunska sredstva za održavanje sportskih dvorana, ali će se jasnije odrediti kriteriji korištenja. Sportska igrališta kojima upravlja Grad Knin redovito će se održavati, a planski i sustavno će se graditi sportska igrališta u gradskim i prigradskim naseljima u kojima nema uređenih sportskih igrališta.

 

Neke od mjera i aktivnosti: 

• sufinanciranje troškova korištenja i održavanja sportskih dvorana 

• izdvajanje značajnih proračunskih sredstava za sportske aktivnosti i izgradnju i unaprjeđenje sportske infrastrukture (dvorane, tereni i igrališta)

• sufinanciranje usavršavanja stručnih kadrova s područja sporta (trenera, voditelja, instruktora i ostalih)

• izdvajanje proračunskih sredstva za sportske stipendije sportaša s izvrsnim rezultatima

• sufinanciranje sportskih  natjecanja, susreta i manifestacija čija je funkcija podizanje kvalitete života, te čija je promocija od turističkog značaja za grad Knin

• povećanje broja sportsko rekreacijskih događanja i manifestacija

• dječja igrališta za mlade u prigradskim naseljima

• uređenje postojećih igrališta 

• postavljanje umjetne trave na igralištu NK Dinara uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza i fondova EU

i• zgradnja balona na betonskom igralištu kod teniskih terena kako bi se dobila mogućnost treniranja u zimskom razdoblju

• postavljanje nove podloge na malonogometnom igralištu u Golubiću

• postavljanje košarkaške konstrukcije na nekoliko lokacija u gradu u svrhu popularizacije košarke 

• osmišljavanje zajedničke politike bavljenja sportom osoba s posebnim potrebama i osoba s invaliditetom

• potpora aktivnostima udruga koje se bave rekreacijom za umirovljenike.

kultura

Grad Knin ima važnu ulogu u upravljanju kulturnim dobrima i kulturnim događanjima u gradu. Stoga, treba sagledati interes i potrebe svih sudionika kulturnog i umjetničkog života grada. Kvalitetne i originalne manifestacije i događaje u gradu koji se održavaju svake godine Grad će podržati i sufinancirati jer doprinose Gradu kroz priljev gostiju, ali i poradi zadovoljstva samih građana Knina. Grad će poticati kulturne manifestacije koje će proširiti turističku ponudu destinacije baziranu na kulturnoj baštini Knina i okolice. 

 

6.1. Gradska uprava i kultura 

Gradska uprava u potpunosti će se prilagoditi stvarnim potrebama i poslovima u kulturi. Poboljšat ćemo mehanizme analitičkog pristupa kulturnim djelatnostima s ciljem kvalitetnije uprave – javnog servisa kulture. Ostvarit ćemo sinergiju upravnih tijela Grada Knina i gradskih ustanova u svrhu zajedničkog rada na pojedinim projektnim zadacima te osigurati potpunu transparentnost financiranja. Državne kulturne i visokoobrazovne institucije uključit ćemo u gradsku kulturnu politiku koja će se provoditi preko gradske uprave, ali i preko gradskih ustanova koje se izravno ili neizravno bave kulturom. Posebno ćemo poticati i financirati programe u kulturi gradskih ustanova koje razvijaju društveno korisne projekte u suradnji s vrtićkim i školskim partnerima. Provest ćemo digitalizaciju i opremanje ustanova u kulturi multimedijalnom opremom s ciljem približavanja kulture mladima. 

 

6.2. Depolitizacija kulture 

Imenovat ćemo stručnjake u upravnim vijećima kulturnih ustanova sukladno Zakonu i time dokinuti praksu imenovanja nestručnjaka koju je promovirala Nezavisna lista Marka Jelića. Usvojit ćemo jasnije kriterije i sustav evaluacije programa javnih potreba u kulturi.

 

6.3. Izvaninstitucionalna kultura 

Ojačat ćemo kapacitete izvaninstitucionalne kulturne scene putem zajedničkih prijava na EU natječaje i programe društveno-kulturnog poduzetništva (Europski socijalni fond). Podržavat ćemo kulturne projekte koji problematiziraju položaj pojedinca u društvu, potiču zaštitu okoliša i podižu socijalnu osjetljivost i toleranciju naspram ranjivih skupina u društvu.

 

6.4. Kulturno povijesna baština

Povećat ćemo ulaganja u obnovu spomenika kulture i diverzificirati izvore financiranja. Poticajima, olakšicama i novim programima će se sačuvati i održati baština te vratiti dio stanovnika u staru gradsku jezgru. Kulturnu baštinu (materijalnu i nematerijalnu) približavat ćemo građanima te uvesti programe kulturnih radionica u predškolske, školske i srednjoškolske ustanove. Kulturna baština je, uz prirodne ljepote i bogatstva, glavni adut turističke ponude Grada Knina te će se ciljanim programima brendiranja stvoriti prepoznatljiv položaj Knina na turističkom tržištu. Gradska uprava i Turistička zajednica će poticati osposobljavanje svih dionika u kulturnoj industriji, promicanju i očuvanju kulturnih dobara.

 

6.5. Domovinski rat 

Muzej ”Oluja ’95” na kninskoj tvrđavi otvoren je za 20-tu obljetnicu VRO ”Oluja”. Povijesni značaj muzeja nameće potrebu za boljom i kvalitetnijom popunjenosti muzejskog postava. U postav je potrebno uvrstiti originalnu zastavu od 5. kolovoza 1995. godine, vojne eksponate, fotografije i snimke nastale u VRA ”Oluja” te digitalizirati i proširiti postav novim artefaktima. Muzej bi bio mjesto obvezatne posjete, odnosno obilaska Knina od strane učenika iz cijele Hrvatske kroz njihovu praktičnu nastavu. 

Grad Knin sustavno će skrbiti o svim objektima i prostorima koji se simbolički vežu uz Domovinski rat, te na progon i stradanja hrvatskih branitelja i nedužnih civila. 

 

Neke od mjera i aktivnosti:

• promocija kulture i poticanje kulturnog stvaralaštva u svrhu veće valorizacije kulturnih dobara te turističke prepoznatljivosti Knina

• snažnija suradnja kulturnih ustanova ( Kninskog muzeja i Narodne knjižnice Knin) s Turističkom zajednicom Grada Knina u svrhu razvoja kulturnog turizma i povećanja broja posjetitelja

• priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi i valorizaciji kulturne baštine kroz sredstva EU fondova

• sufinanciranje kulturnih manifestacija (kazališnih predstava, književnih susreta i dr.) s ciljem veće dostupnosti kulturnih sadržaja građanima i jače participacije samih građana u razvoju kulture

• pokretanje inicijative za kandidaturu Kninske tvrđave kao povijesnog spomenika za uvrštenje na UNESCO-vu listu 

• organiziranje kulturne manifestacije ”Kninsko kulturno ljeto”

• jednako vrednovanje kulturnih obrazaca svih građana grada Knina c ciljem osnaživanja kulture i identiteta grada te poticanja čvršće međusobne povezanosti i kulturne integracije – melting pot

• poticanje organizacije kulturnih manifestacija usmjerenih na kulturnu afirmaciju umjetnika s područja grada spremnih na javno kulturno izražavanje

• povećanje broja kulturnih događaja

• poticanje urbane kulture s ciljem stvaranja prepoznatljivog kulturnog centra

• omogućavanje djelovanja amaterskog kazališta kao i prostora za voditelja kazališta

• osnaživanje utjecaja struke u kulturnoj i obrazovnoj politici Grada 

• obnova i opremanje kina te organiziranje kino predstava na otvorenom 

• obnova zidina kninske tvrđave

• muzej Oluja ’95 – proširenje postava

• potpora održavanju i brendiranju manifestacije Zvonimirovi dani.

gospodarstvo

Obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo, zajedno s poduzećem DIV Group d. o. o. pokreću kninsko gospodarstvo. Grad Knin stvarat će poticajno poslovno okruženje u kojem ćemo poticati tradicijske, turističke i poljoprivredne djelatnosti pa sve do inovativnih i kreativnih industrija. Time ćemo, uvjereni smo, ostvariti ono najvažnije – otvoriti nova radna mjesta, posebno za mlade. Poticajno poslovno okruženje postići ćemo nizom mjera i aktivnosti kojima ćemo stvoriti uvjete povoljne poduzetničke klime za investicije, ali i otvaranjem objekata i resursa proizašlih iz Intervencijskog plana za realizaciju Programa integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

U suradnji s upravljačkim tijelima potaknut ćemo procese kako se realizacija i dovršetak programa ne bi doveo u pitanje. Radi se o projektu koji je osigurala i pripremila HDZ-ova gradska vlast prije šest godina. Vrijednost projekta je cca. 22,5 milijuna eura, a financira se iz EU fondova. 

 

7.1. Poduzetnički centar 

Poduzetnički centar u PZ Preparandija bit će središte gospodarskih zbivanja i koordinator svih gospodarskih subjekata. Poduzetnik će na jednom mjestu dobiti sve informacije vezane uz početak i razvoj poslovanja svoje tvrtke ili obrta. Svakom potencijalnom poduzetniku i/ili projektu bit će dodijeljen referent za potporu. U suradnji s poduzetnicima neutralizirat ćemo ključna mjesta ”birokratskog pritiska” i razviti mjere za stvaranje pozitivne investicijske klime i privlačenja investitora. Rad Poduzetničkog centra posebno će biti orijentiran na provođenje aktivnosti i mjera zapošljavanja i poticanja samozapošljavanja u suradnji sa svim relevantnim akterima na tržištu rada.

Želimo stvoriti uspješne poduzetnike koji će i nakon napuštanja poduzetničkog centra nastaviti uspješno samostalno poslovati. Ciljevi koje želimo postići s poduzetničkim centrom su: doprinos jačanju gospodarskog razvoja Grada Knina, promocija poduzetništva, efikasno upravljanje razvojem Grada Knina i osiguranje preduvjeta za povećanje kvalitete života.

 

7.2. Jačanje poslovanja mikro, malih i srednjih poduzetnika i obrtnika

Razvijat ćemo posebne programe i potpore usmjerene prema razvoju poslovanja i promicanju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva kao snažnom pokretačkom potencijalu gospodarstva Grada Knina, od onih tradicijskih preko turističkih i poljoprivrednih pa sve do inovativnih i kreativnih industrija. Razvijat ćemo i unaprijediti program poticanja poduzetništva te aktivnim mjerama u suradnji s gospodarstvom, stvarati uvjete za rast i razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva.
Poljoprivrednicima koji su vlasnici OPG-ova i registrirani su za obavljanje poljoprivredne djelatnosti te drugim fizičkim i pravnim osobama koje su registrirane za poljoprivrednu djelatnost dodjeljivat ćemo bespovratna novčana sredstva (subvencije). 

 

7.3. Potpora investitorima

Izradit ćemo Kartu investicija u koji će se upisati svi oni koji su investirali ili iskazali interes za ulaganje u Kninu. U Karti investicija posebno će se naznačiti dozvole koje su potrebne za ulaganja i poticaji koji se daju za realizaciju investicije. Ulagačima u nove proizvodne kapacitete (greenfield ulaganja) omogućit ćemo brzu realizaciju i podršku gradske administracije i Lokalne razvojne agencije Matica kao i podršku administracije u Poduzetničkom centru. 

 

7.4. Informacijsko, inovacijski inkubator 

Osnivanjem i radom Informacijsko, inovacijskog inkubatora pružat ćemo potporu razvoju inovacija i osnivanju novih start-up tvrtki zasnovanih na znanju i novim tehnološkim rješenjima, posebno kreativne industrije i IT industrije. 

 

7.5. Lokalna razvojna agencija Matica 

Lokalna razvojna agencija Matica osnovana je sa svrhom gospodarskog razvitka i stvaranja povoljne poduzetničke klime te promoviranja gradskih potencijala u cilju daljnjeg rasta i razvoja. Matica mora biti neovisna o političkoj situaciji i trenutačnim kretanjima te biti prepoznata kao učinkovita institucija od strane svih dionika u zajednici. Matica će pružati tehničke i savjetodavne potpore u programima lokalne, regionalne i međunarodne suradnje kroz: 

• promocija Grada Knina 

• potpora i sudjelovanje u razvojnim projektima poduzetnika i obrtnika

• aktivno djelovanje na privlačenju sredstava iz domaćih i EU fondova u suradnji s gospodarskim subjektima, javnim institucijama i ostalim dionicima 

• pružanje tehničke pomoći u izradi projektnih prijedloga za financiranje kroz EU fondove 

• izrada studija i elaborata 

• razvoj ljudskih potencijala 

• izrada strateško-planske razvojne dokumentacije 

• organiziranje i provođenje edukativnih i obrazovnih programa za javni, civilni i gospodarski sektor.

 

7.6. EU projekti

Hrvatska je 2013. godine postala punopravna članica Europske unije, što je otvorilo sasvim nove mogućnosti za sljedeću fazu razvoja Grada Knina. Prije toga su korištena sredstva iz pretpristupnih fondova, no ulaskom u Europsku uniju Kninu su postali dostupni EU fondovi koje je Europska unija razvijala kroz programe koji su dovršeni 2020. godine. Posebice se do 2017. godine isplatio sav uloženi trud na razini Knina jer je gradska uprava obavila izniman posao koji se postupno prilagođavao kriterijima europskih fondova.

Pred nama je danas novi višegodišnji financijski okvir za razdoblje koje je počelo 2021. godine, a planirani dovršetak tog proračunskog razdoblja je 2027. godina. Značajan dio sredstava navedenog proračunskog razdoblja odnosi se na fondove koji će se provoditi prema Uredbi o utvrđivanju zajedničkih odredbi o pojedinim europskim fondovima. Sustavnim i kvalitetnijim pristupom povlačit ćemo europska sredstva kojima će se u konačnici ostvariti sveukupni ujednačeni razvoj i ojačati ekonomska i socijalna kohezija grada Knina i njegov položaj prema vani. 

 

7.6.1. Intervencijski plan za realizaciju Programa integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima

Aktiviranje i provedba Intervencijskog plana za realizaciju Programa integralne fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima te njegova realizacija uz kvalitetniju suradnju i monitoring upravljačkih tijela na razini središnje države ultimativni je cilj kojem ćemo težiti nakon preuzimanja vlasti u svibnju 2021. godine. Radi se o projektu koji je pripremila i osigurala HDZ-ova gradska vlast prije šest godina. Vrijednost projekta je cca. 22,5 milijuna eura, a financira se iz EU fondova. Trenutačno stanje iskorištenosti programa je oko 13% ukupne vrijednosti projekta koji inače treba biti dovršen za dvije godine.

Aktualna vlast je nepotrebnim i suvišnim izmjenama Intervencijskog plana kojeg smo usvojili neposredno pred lokalne izbore 2017. godine odužila i opteretila provedbu samog Programa i dovela ga u fazu u kojoj je upitna realizacija cijelog projekta. Ostvarena je izuzetno loša suradnja s upravljačkim tijelima, posebice s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Takvu sliku promijenit ćemo čim preuzmemo vlast. Projekt je od iznimne važnosti za Grad Knin te je za njegovu opstojnost prijeko potrebno ostvariti partnerske odnose s Ministarstvom kako ne bi došlo do posljedica koje se u budućnosti ne bi mogle ispraviti. Snažno ćemo se aktivirati na dovršetku projekata koji su u provedbi te u pripremi projekata koje tek treba evaluirati.

 

7.6.2. Povlačenje sredstava iz EU fondova u narednom razdoblju

Grad Knin mora se kvalitetno pripremiti za novi višegodišnji financijski okvir koji se otvara za razdoblje od narednih šest godina. Poradit ćemo na osnaživanju kapaciteta gradske uprave i gradskih ustanova za prijavu na projekte koji će biti dio kohezijske politike s ciljem postizanja ujednačenog razvoja prijavljujući projekte za sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj (smanjenje razlika između razvijenosti različitih regija izloženih demografskim poteškoćama), Kohezijskog fonda (područje okoliša i prometne infrastrukture), Europskog socijalnog fonda (ulaganja u ljude i sustave u politikama zapošljavanja, obrazovanja i socijalne uključenosti), Fonda za unutarnje poslove (radi prevencije sigurnosnih ugroza) i drugim fondovima koji će biti na raspolaganju u narednom razdoblju, uz ispunjavanje uvjeta koji omogućuju provedbu projekata odnosno zadovoljavanje kriterija koje će trebati ispuniti u svakom pojedinom slučaju.

 

Neke od gospodarskih mjera i aktivnosti: 

• unaprjeđenje poslovnog okruženja i kvalitete upravljanja u gradskim poduzećima i ustanovama

• administrativno rasterećenje i digitalizacija poslovanja

• mjere poticanja IT sektora

• podrška razvoju društvenog poduzetništva

• učinkovitija upotreba poljoprivrednog zemljišta i upravljanja njime

• smanjenje stope poreza na potrošnju na 2% u dok traje pandemija COVID-19

• smanjenje stope poreza na kuće za odmor za 50% 

• dovođenje strateškog investitora u jednu od poduzetničkih zona.

turizam

Izradit ćemo Strategiju razvoja turizma Grada Knina, što će biti polazišna točka razvoja kninskog turizma. Njenom sustavnom provedbom osigurat ćemo strateški, planski i održivi razvoj turizma u Kninu što će, uz poboljšanje kvalitete života građana, rezultirati stvaranjem cjelogodišnje turističke destinacije te, shodno tome, otvaranju novih radnih mjesta i povećanju ukupnih prihoda ostvarenih na širem području Grada Knina.

Do usvajanja Strategije postavit ćemo kratkoročne, srednjoročne i dugoročne
ciljeve sukladne financijskim mogućnostima i realnoj ostvarivosti. Grad Knin trenutno je nedovoljno turistički orijentirana i neprepoznatljiva destinacija koju želimo prometnuti u konkurentnu destinaciju ugodnu za boravak turista. Posebnu pozornost posvetit ćemo turističkom marketingu i razvoju ukupne turističke ponude koja će dovesti do povećanja kvalitete turističke ponude. Analizirajući stanje ukupne turističke ponude, razvidno je da se moraju povećati smještajni kapaciteti. Osnova je hotel jer objektivno svaki grad mora imati tu kategorizaciju, a posebice Knin koji je zbog svoje povijesti i pozicije dosta posjećen. Uz hotel idu i ostale kategorije smještajnih objekata, OPG-ovi, kuće za odmor i seoska domaćinstva koje ćemo poticati kvalitetnim potporama.

Uz osnovne turističke sadržaje poticat ćemo i davati potpore za popratne sadržaje u turizmu: restorane, suvenirnice, prodajna mjesta autohtonih proizvoda, slastičarne/caffeterie koje će raditi tijekom cijele godine, a posebno za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ključne točke kninskog turizma na kojima planiramo temeljiti turističku orijentaciju su Kninska tvrđava, rijeka Krka sa slapom Krčić i planina Dinara s Parkom prirode Dinara, ali i ostali sadržaji kojima obiluje kninsko područje poput arheoloških nalazišta na širem kninskom području, kulturno povijesna baština te prirodne ljepote kojih također ima u izobilju. Jedan od sadržaja sakralnog karaktera kojeg svakako trebamo uvrstiti u turističku ponudu je i Crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta.

 

8.1. Smještaj 

Smještajni kapaciteti u hotelima i prenoćištima nositelji su turističkog razvoja svake destinacije. Nažalost, Knin nema dovoljan broj kvalitetnih hotelskih ili prenoćišnih sadržaja pa ćemo, do otvaranja hotela, posebnu pozornost posvetiti privatnim iznajmljivačima koji su iznimno važan čimbenik kninskog turizma. Privatne iznajmljivače ćemo poticati na podizanje kvalitete i stvaranje dodane vrijednosti njihovih usluga. 

 

8.2. Kadrovi u turizmu

U suradnji s Veleučilištem Marko Marulić u Kninu i Srednjom strukovnom školom Kralja Zvonimira iz Knina poticat ćemo obrazovanje kadrova u turizmu, čime ćemo stvarati kvalitetniji kadar koji će ostajati živjeti i raditi u Kninu. Na taj način povećat ćemo zaposlenost na području Grada Knina. 

 

8.3. Upravljanje destinacijom

Sve aktivnosti koje imaju za cilj unaprjeđenje turizma na kninskom području provodit ćemo po modelu upravljanja destinacijom (destinacijski menadžment), vodeći računa o sinergijskim/partnerskim odnosima i djelovanju svih nositelja ponude. Mehanizmi za odgovorno upravljanje turizmom bit će jasno postavljeni tako da Grad Knin bude snažnije uključen u donošenje strateških odluka, a Turistička zajednica Grada Knina će participirati zajedno s privatnim sektorom u razvoj i promociju turističkih proizvoda do njihove konačne prodaje na tržištu turističkih usluga.

 

8.4. Kninska tvrđava 

Kninska tvrđava kao jedna od najvećih i najstarijih vojnih utvrda u Europi biser je turističke ponude Grada Knina. Šetnja tvrđavom iznimno je zadovoljstvo za svakog posjetitelja, ali i za same Kninjane. Tvrđava sa starim zidinama budi maštu na neka stara vremena u kojima je Knin bio sjedištem starohrvatske države i stolnim mjestom hrvatskih kraljeva. Simbolici koju tvrđava baštini od srednjovjekovlja pridodani su sadržaji vezani uz Domovinski rat: hrvatski stijeg i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na najvišem platou tvrđave te Muzej Oluja ’95. Svi spomenuti sadržaji objedinjeni s postojećim muzejskim postavima, spomen sobom poznatih Kninjana, galerijom, suvenirnicom, restoranom i vidikovcima s kojih se pruža predivan panoramski pogled na Dinaru, Krčić, Krku i veliki dio kninskog područja, resursi su koji se moraju bolje i kvalitetnije iskoristiti u turističkom smislu. Navedenim sadržajima svakako se mogu pridodati i dodatni sadržaji poput ljetne pozornice na kojoj bi se ljeti održavale predstave, koncerti, književne večeri i sl. 

 

8.5. Rijeka Krka i slap Krčić

Rijeka Krka koja izvire ispod 22 metra visokog slapa i istoimene rječice Krčić jedna je od najljepših hrvatskih rijeka. Ima dva sutoka, pet pritoka, sedam slapova i jedanaest jezera. Po brojnosti ribljih vrsta najbogatija je rijeka jadranskog sliva. Jedan od najljepših, ako ne i najljepši dio rijeke Krke pripada upravo Kninu. Slap Krčić (Topoljski buk) i izvor rijeke Krke podno samoga slapa nedavno su postali dijelovi Parka prirode Dinara. Zajedno s koritom rijeke Krčić koje se isprepliće s Napoleonovom cestom čine predivan kanjon koji svakako može i mora postati rutom i odredištem turista koji vole netaknutu i čarobnu prirodu. 

 

8.6. Planina Dinara s Parkom prirode Dinara

Dinara nije samo planina s najvišim vrhom u Republici Hrvatskoj, nego i jedna od najzanimljivijih i najljepših hrvatskih planina. Sinjal (1831) kao najviši vrh kamenito-travnate ljepotice najviša je točka u Hrvatskoj i mjesto gdje hrvatsko tlo dodiruje nebo. Knin je ujedno i glavno polazište za uspone na Dinaru. Upravo iz Knina polazi zavojita, prašnjava, a mjestimično i strma cesta koja se uspinje visoko u njedra planine do planinarskog doma Brezovac i dalje do samog vrha planine. Sveukupnost sadržaja odnosno prirodnih ljepota u koje ćemo pribrojiti i izvor rijeke i rijeku Cetinu te Zrmanju (koje administrativno ne pripadaju Gradu Kninu) predstavlja zalog nastojanjima da te prirodne ljepote, zajedno s Krkom i Dinarom, pretvorimo u istinske simbole koji će privlačiti posjetitelje ljepotom pejzaža i širinom vidika. Dodanu vrijednost svakako će predstavljati činjenica da je Odlukom Hrvatskog sabora Dinara proglašena parkom prirode. Značajan dio Parka prirode Dinara nalazi se na području Grada Knina, a upravo na našem području nalazi se veliki broj izvornih prirodnih vrijednosti (bogata georaznolikost i raznolikost prirodnih staništa) koje su značajno utjecale na to da Dinara postane parkom prirode.

Donošenjem Zakona stvorile su se i pravne pretpostavke za osnivanje javne ustanove i plana upravljanja Parkom prirode Dinara kojima će se pobliže urediti zaštita, korištenje i način upravljanja područjem Parka. Unatoč nastojanjima pojedinih jedinica lokalne samouprave (više ili manje opravdanim) vezanim  uz upravljanje Parkom prirode Dinara, kao optimalno rješenje za sjedište Parka vidimo isključivo Grad Knin. 

 

Neke od mjera i aktivnosti: 

• inicijativa za određivanje Grada Knina za sjedište javne ustanove Park prirode Dinara

• izgradnja infrastrukture za prilaz Parku prirode (putevi, planinarske i biciklističke staze koje će biti u granicama Parka) 

• osposobljavanje osoba iz planinarske udruge za vođenje škole planinarenja, planinarske ture i uređenje smještaja za male grupe planinara na Dinari.

• inicijativa za određivanje sjevernog ulaza u NP Krka na području Grada Knina  

• ”Via ferrata” – hodački i penjački put i izgradnja umjetne stijene za planinarenje prema brdu Spas 

• postavljanje city bike-ove na određene punktove za obilazak grada i drugih turističkih sadržaja 

• izrada i priprema dokumentacije za prijenos prava vlasništva ex. vojarne Krka s Republike Hrvatske na Grad Knin radi izgradnje turističke zone sa smještajno-ugostiteljskim sadržajem u svrhu proširenja sadržaja za očekivani sjeverni ulaz u NP Krka (bazen, auto kamp, aqua park i adrenalinski park, zip line,…)

• rješavanje imovinsko-pravnih odnosa radi prijenosa vlasništva HŽ prenoćišta s Republike Hrvatske na Grad Knin za potrebe turističkog smještaja djece i mladih koji bi na području Knina imali terensku nastavu o Domovinskom ratu

• organizacija događanja vezanih uz aktivni turizam 

• promoviranje outdoor sportova u proširivanju turističke ponude

• promoviranje Knina kao zdravstvene turističke destinacije

• promoviranje Knina kao vjerske turističke destinacije

• nastavak održavanja i podizanje na višu organizacijsku razinu Zvonimirovih dana

• ponovno osnaživanje odnosa kraljevskih gradova Knina, Nina, Solina, Biograda na moru i Tomislavgrada 

• kvalitetnija i sadržajnija proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja usmjerena na sadržaje zanimljive potencijalnim posjetiteljima 

• jačanje manifestacije Međunarodne smotre folklora 

• potpora manifestacijama koje promoviraju urbanu kulturu 

• održavanje božićnog programa ”Advent u Kninu” 

 

8.7. Ruralni razvoj s poljoprivredom

Ruralno područje dominira administrativnim područjem Grada Knina, a s obzirom na prirodne i kulturno-povijesne potencijale te postojeći stupanj njihova iskorištenja, ovo je područje vjerojatno jedan od najvećih razvojnih potencijala našega grada. Osim krša kao vrlo specifičnog, biološki raznolikog i vrlo atraktivnog prirodnog okruženja, kninsko ruralno područje po brojnim drugim karakteristikama (kulturno-povijesnim obilježjima; izgledu sela i naselja, stambenih i gospodarskih građevina; etnološkom naslijeđu, ljudima i njihovom načinu života itd.) pripada tipičnom području Dalmatinske zagore koje zadnjih godina bilježi nagli porast interesa turista, a time i porast aktivnosti u području ruralnog turizma, kao glavnoj djelatnosti ili kao jednoj od pratećih djelatnosti poljoprivredne proizvodnje. Nadalje, iako dijelom Dalmatinske zagore, područje Grada Knina graniči s Likom i susjednom Bosnom i Hercegovinom, pa se na ovom području miješaju tri različite klime; sredozemna klima s vrućim ljetom (50-ak km od mora s kojim ga veže rijeka Krka), umjereno topla vlažna klima s vrućim ljetom te snježno šumska klima u planinskom području (Dinara). Upravo zbog takvog zemljopisnog položaja, raznolikog reljefa (Dinara je najviši planinski vrh Hrvatske) i vrlo specifičnih karakteristika krša, kninsko područje jedno je od prirodno najraznolikijih u našoj zemlji, a možda i s najvećom bioraznolikošću ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi. To su neprocjenjivi prirodni potencijali, do sada gotovo neiskorišteni, ali koje imamo obvezu obazrivo iskorištavati i sačuvati za buduće generacije. Nadalje, od 355 km2 ukupne površine administrativnog područja Grada, oko 18.000 ha otpada na šume (odnosno brdsko-planinska područja koja većinom imaju odlike krških pašnjaka i makije, a na višim nadmorskim visinama to su šume i planinske livade košanice), a oko 12.000 ha na plodno (i manje plodno) poljoprivredno zemljište smješteno oko vodenih tokova.

Čitavo ovo područje, na žalost se loše iskorištava, a razina poljoprivredne proizvodnje, bez obzira na sektor, daleko je od optimalne. Osobito je loša iskorištenost krških i planinskih pašnjaka i livada, idealnih za stočarsku proizvodnju koja je još polovicom prošlog stoljeća bila jedna od najvažnijih poljoprivrednih grana s preko 100.000 grla ovaca i koza. Danas ovaj kraj broji manje od 7.000 tisuća grla domaćih životinja ukupno. Osim ratnih zbivanja 90-ih i poslijeratnih gospodarskih kriza, značajan čimbenik današnje stagnacije poljoprivredne proizvodnje svakako je velika depopulacija stanovništva posljednjih godina, koja još uvijek predstavlja veliki problem, osobito za ruralna područja RH. Provedba odgovarajućih razvojnih programa i oživljavanje gospodarstva ruralnih područja jedina je pretpostavka za zaustavljanje negativnih populacijskih tokova, pa čak i povratak iseljenog stanovništva. 

Iz navedenih činjenica više je nego jasno da jedino sustavan i stručan pristup ovom zadatku može osigurati njegovo uspješno ostvarenje. Stoga smatramo da bi kninsko Veleučilište, kao visokoškolska ustanova koja se više od 15 godina bavi poljoprivredom krša u nastavnim i stručno-istraživačkim procesima, te raspolaže kako stručnim kadrovima tako i drugim potrebnim kapacitetima za uspješno planiranje i provedbu zadataka kao što je ovaj, trebalo biti okosnica budućih aktivnosti koje će provedbom pomno planiranih programa i pilot projekata usmjeriti razvoj ruralnih područja i buduće poljoprivrede u željenom smjeru. Tako bi se u skorijoj budućnosti mogle stvoriti realne pretpostavke za uspostavu i razvoj samoodrživih i energetski neovisnih kružnih biogospodarstava kao temelja dugoročno održivog ruralnog razvoja. 

 

Neke od mjera i aktivnosti:

• program održivog razvoja poljoprivrede i stočarstva

• provedba programa cjeloživotnog obrazovanja 

• potpora osnivanju udruženja

• program održivog razvoja pratećih djelatnosti (prerada poljoprivrednih proizvoda)

• pomoć u izradi projekata

• potpora osnivanju i registraciji/odobravanju preradbenih objekata

• potpora očuvanju i unaprjeđenju proizvodnje tradicionalnih proizvoda

• program održivog razvoja ruralnog turizma

• program održivog gospodarenja otpadom i korištenja obnovljivih izvora energije u poljoprivredi

• provedba pilot projekata (proizvodnja energije iz obnovljivih izvora u poljoprivredi – biomasa, biogorivo, bioplin)

• potpore kružnim biogospodarstvima u cilju povećanja energetske učinkovitosti i samodostatnosti

• potpore osnivanju novih poljoprivrednih gospodarstava 

• potpore mladim poljoprivrednicima kod pokretanja proizvodnje 

• sufinanciranje nabave sadnica

• subvencija troškova osnovne infrastrukture u poljoprivredi

• sufinanciranje troškova za nabavu materijalne imovine u smislu opreme (mehanizacija, strojevi, alati i sl. poljoprivredna oprema) neophodne za rad u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji 

• sufinanciranje aktivnosti poljoprivrednih udruga koje su registrirane i djeluju na području Grada Knina za organizaciju manifestacija kojima se promovira kninska turistička ponuda  

• potpore za nabavu i proširenje stočnog fonda

• potpore pčelarima 

komunalne

Upravni odjel za prostorno uređenje, komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša Grada Knina  i sva tri gradska poduzeća bit će na usluzi građana, odnosno bit će njihov servis za rješavanje svih pitanja i problematike vezane za područja komunalne infrastrukture, vodnog gospodarstva, zbrinjavanja otpada, grobljanskih usluga  i upravljanje zgradama.
 

Zadovoljenje potreba građana kroz komunalne djelatnosti podrazumijevaju građenje i održavanje komunalne infrastrukture te održavanja komunalnog reda na području grada Knina, a regulira se donesenim Odlukama koje donosi Gradsko vijeće Grada Knina, odnosno isporučitelji komunalnih usluga u skladu s posebnim zakonskim propisima.

 

9.1. Gradska poduzeća

Trgovačkim društvima kojima je Grad Knin osnivač, a koja obavljaju uslužne djelatnosti i poslove održavanja komunalne infrastrukture i djelatnosti prema posebnim propisima (Komunalno poduzeće d.o.o., Čistoća i zelenilo d.o.o. i Upravitelj d.o.o.) i dalje ćemo pružati potporu u nabavi potrebnih strojeva i opreme, poticati ih na potrebne obuke radnika, poticati stručna i druga usavršavanja radnika, rješavati probleme oko smještajnih kapaciteta za upravne  i skladišne potrebe, te smještaj radnih strojeva i vozila kao i nametati nužnosti financijske stabilnosti poduzeća.

 

9.2. Vodoopskrba i odvodnja

U razdoblju od 2017. do 2021. godine nema vidljivog pomaka za konačnim završetkom IPA projekta, izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Golubiću, a ni aktivnosti vezanih za daljnji razvoj mreže vodoopskrbe i odvodnje grada Knina. 

Vodovodna mreža grada Knina je u jako lošem stanju, a pojedini dijelovi mreže su stari i preko 100 godina. Gubici u mreži su preko 70%. Kanalizacija grada Knina je također u lošem  stanju, i pretežito je mješoviti sustav odvodnje. U vrijeme gradske vlasti HDZ-a tadašnje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i Hrvatske vode, u suradnji s Gradom Kninom i Komunalnim poduzećem d.o.o., pokrenulo je investiciju, te započelo izgradnju 2011. godine koju je do kraja svibnja 2017.godine u dobroj mjeri privelo završetku projekta „Poboljšanje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava sa izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda“ sufinanciranog iz pretpristupnog fonda IPA.

Izgrađen je novi dio vodoopskrbne i  kanalizacijske mreže, sanirano je 5,5 km kanalizacijske mreže i izgrađeno 5 crpnih stanica. Preduvjeti za kvalitetnu isporuku vode do korisnika i uslugu odvodnje su završeni projekti u našem periodu upravljanja gradskim poduzećem: Rekonstrukcija CS Stari Grad (2013.), Sanacija izvorišta  i crpne stanice Šimića vrelo (2015.), Rekonstrukcija komunalne infrastrukture u Zvonimirovoj i Tuđmanovoj ulici (2013.), Kanalizacijska odvodnja u Tomislavovoj ulici (2016), Priključenje naselja Medići na vodoopskrbni sustav Šimića vrelo (2016/2017), Projektna dokumentacija za izgradnju vodovoda i kanalizacije u Suronjinoj ulici (2016/2017), Uvezivanje Scada sustava između crpilišta i vodosprema (2017).

Posvetit ćemo se planskom razvoju vodoopskrbnog sustava u skladu sa Idejnim rješenjem vodoopskrbe užeg područja grada Knina (završen 2016. godine). Preduvjeti za smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži su u priključenju korisnika na novoizgrađenu mrežu i puštanjem u funkciju novoizgrađenog dijela vodoopskrbnog cjevovoda. Smanjenje gubitaka u mreži će utjecati na smanjenje troškova održavanja vodoopskrbnog sustava. 

Preduvjet za puštanje u funkciju novoizgrađene kanalizacije je izgradnja priključaka na novoizgrađenu kanalizacijsku mrežu i prespoja kanalizacijske mreže. Puštanjem u funkciju novog kanalizacijskog sustava će uvelike utjecati na zaštitu okoliša i vodotoka. Trenutno je u funkciji odvodnja prema pročistaču iz samo iz pravca CS Stari Grad.

Nastavit ćemo s razvojem kanalizacijske mreže koja je planirana u Novelaciji koncepcijskog rješenja odvodnje otpadnih voda s prijedlogom nove lokacije za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kada izgrađeni uređaj zbog problema s tonjenjem ne bude mogao biti u funkciji.

U 2016.godini pokrenuli smo iznalaženje financijske konstrukcije za projekt Izgradnje novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda  i dovodnog kanala do uređaja u Novom naselju u Golubiću, a već 15.ožujka 2017. sklopljen Ugovor o financiranju s Hrvatskim vodama, a odluka o pokretanju postupka javne nabave donesena 31.3.2017.godine. Ovaj projekt ćemo završiti.

 

9.3. Oborinska odvodnja, održavanje kanala i vodotoka 

Oborinska odvodnja je u nadležnosti Grada Knina, a održavanje vodotoka i kanala uz vodotoke u nadležnosti Hrvatskih voda. Godinama postoje prijepori oko pojedinih kanala u gradu Kninu. Ti kanali nisu održavani ni prije, ni tijekom, ni nakon Domovinskog rata pa su vremenom postali i neprohodni. U jednom dijelu grada oko Čokinog jezera, Sinjske ulice, Marića bara i Grgića bara dolazi do povećanog vodostaja uslijed velikih količina oborina tako da se odražava na otežane uvjete življenja naših građana.

 

9.4. Opskrba stanovništva pitkom vodom putem autocisterni 

Tijek isporuke vode kućanstvima koja se opskrbljuje pitkom vodom putem autocisterni ćemo ubrzati nabavom još jedne autocisterne. Na taj način, pored kućanstava, omogućit ćemo i redovnu isporuku vode OPG-ovima, turističkim i drugim kapacitetima na području grada Knina koji nisu spojeni na vodoopskrbnu mrežu. Trošak prijevoza od crpilišta do korisnika ići će na teret proračuna Grada Knina. Usporedo s navedenim izradit ćemo Idejno rješenje vodoopskrbe naselja za područja grada koja nisu spojena na vodoopskrbni sustav kako bi bili spremni za povlačenje sredstava iz Hrvatskih voda/EU kada ovakvi natječaji budu objavljeni.

 

9.5. Vodna usluga pražnjenja, odvoza i zbrinjavanja komunalnih otpadnih voda iz individualnih sustava odvodnje

Poticat ćemo Komunalno poduzeće d.o.o., kao isporučitelja vodnih usluga, da u skladu sa Zakonom o vodnim uslugama poveća broj pražnjenja komunalnih otpadnih voda iz individualnih sustava odvodnje, te da time se utječe na prihvatljivu cijenu ove vodne usluge u cilju zaštite okoliša.

 

9.6. Groblja

Gradsko groblje ne zadovoljava trenutnim potrebama te je potrebno njegovo proširenje u skladu s već donesenim planskim dokumentima. U tijeku je izgradnja mrtvačnice na gradskom groblju u Kninu za koji smo ostvarili sve potrebne preduvjete u našem prethodnom mandatu.

Uz redovno održavanje groblja, grobljanskih usluga i proširenje groblja,  planiramo odrediti dio groblja kao aleju za ukop hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

 

9.7. Upravljanje zgradama

Vlasnike obiteljskih kuća i su/vlasnike zgrada poticat ćemo i osigurati preduvjete za pokretanje uređenja pročelja zgrada i ulaganja u energetsku učinkovitost objekata i opreme.

 

Neke od mjera i aktivnosti: 

• konačna realizacija IPA projekta „Poboljšanje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava sa izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda“ sa započinjanjem aktivnosti oko izgradnje uređaja za otpadne vode na novoj lokaciji

• izgradnja biljnog uređaja u Novom naselju Golubić i dovodnog kolektora od uređaja,

• rekonstrukcija komunalne infrastrukture na Trgu Oluje 

• izrada studijsko-projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacijske mreže u naseljima Mlinarevići, Kovačić, Vrpolje, Žagrović, Kninsko Polje

• izrada idejnog rješenja vodoopskrbnog sustava za naselja Oćestovo, Polača, Strmica, Gornji Žagrović

• sve cijene komunalnih usluga ćemo po preuzimanju gradske vlasti revidirati u skladu s planiranim troškovima

• rekonstrukcija oborinskog kanala “tisučica” od Čokinog jezera do izlaznog okna u rijeku Orašnicu (u suradnji s Hrvatskim vodama, izgradnja ovisi o stupnju završenosti IPA projekta)

• rješavanje problematike začepljenosti kanala za reguliranje vodotoka rasteretnim kanalima u Sinjskoj i Tomislavovoj ulici

• izgradnja vodoopskrbne mreže Vrbnik I, Vrbnik II i Ljubač s hidrostanicom Cvijanovići (ovisi o raspisanim natječajima nadležnog ministarstva)

• proširenje groblja i određivanje lokacije aleje za ukop hrvatskih branitelja

• uređenje ceste Kninskih biskupa, prilaza groblju i parking mjesta

• hortikulturno uređenje i uređenje staza na Novom groblju Knin

• izgradnja autobusnog kolodvora

• povezivanje zemljišne knjige s knjigom položenih ugovora.

 

9.8. Građenje i održavanje komunalne infrastrukture i promet u Gradu Kninu 

Građenje i održavanje komunalne infrastrukture provodi se prema godišnjim programima koje usvaja Gradsko vijeće. Dio izvršenja programa financirat će se iz gradskog proračuna, a dio ćemo financirati iz programa resornih ministarstva i javnih tvrtki u županijskom i državnom vlasništvu. 

 

9.9. Željeznički promet

Knin je nekada bio značajno prometno čvorište. Željeznica danas nema onakav značaj kao prije u dijelu prijevoza tereta i putnika. Kolodvor Knin  prostire se na oko 40 hektara te bi svojim kapacitetima i namjenom mogao biti bolje iskorišten u prijevozu putnika i tereta. Zbog smanjenog broja linija Knin je izolirani grad. Trenutno postoji samo jedna željeznička linija u oba smjera koja povezuje Zagreb, Knin i Split, a Knin je sa Zadrom povezan trima autobusnim linijama koje voze umjesto vlaka te često budu ukinute. Željeznička pruga prema Zadru je rekonstruirana te ćemo inzistirati da se pored autobusnog javnog prijevoza vrati i željeznički prijevoz radi razvoja turizma, zadržavanja trenutnih radnih mjesta te zadovoljavanja potreba građana i studenata. Nužno je potrebno povećanje broja linija prema Zagrebu – dvije dnevne u oba smjera i jedna noćna. Međugradske linije Knin – Šibenik (Split) treba prilagoditi potrebama putnika. Moguća je prenamjena kolodvorskih kapaciteta u kontejnerski terminal, što bi znatno utjecalo na razvijanje dalmatinskih luka.

Budući da na širem području grada Knina postoji željeznička mreža, njenim djelomičnim iskorištavanjem se može popraviti prometna povezanost pojedinih prigradskih naselja s gradom Kninom.

 

9.10. Cestovni i autobusni promet 

Autobusni promet jako loše povezuje Knin s okolnim mjestima, a posebno sa Šibenikom kao županijskim središtem. Prijeko je potrebno u partnerstvu s autobusnim prijevoznicima utvrditi jasnije vozne redove prema Šibeniku te Splitu, Zadru i Zagrebu. Izgradnja autobusnog kolodvora neophodna je za grad Knin. Moguća lokacija je križanje ulica 4. gardijske brigade i ulice Seljačke bune. Nužna je i rekonstrukcija državne ceste D33 Knin-Drniš, zbog bolje povezanosti Knina i Drniša te Šibenika kao županijskog središta.

 

9.11. Promet u mirovanju (parkiranje) 

U gradu Kninu postoji više parkinga za koje je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose i urediti ih u skladu s Elaboratom uređenja prometa, uz prijedloge novih lokacija i njihova privođenja namjeni.

 

9.12. Zaštita okoliša 

Okoliš na području Grada Knina je jedan od najvrjednijih resursa kojima raspolažemo. U vremenu u kojem živimo prirodno okruženje koje čini okoliš ne možemo zamisliti bez ljudi koji postaju ključan dionik održanja okoliša onakvim kakvim bismo željeli da bude. Stoga, zaštita i očuvanje okoliša uz pomoć i potporu naših građana postaje najveći izazov suvremenog čovjeka i društva u cjelini pa tako i na području grada Knina. Sprječavanje negativnih utjecaja na zdravlje ljudi od onečišćenja u okolišu i uspješno povezivanje razvoja grada sa zaštitom i očuvanjem okoliša jedan je od imperativnih ciljeva koje želimo postići u razdoblju u kojem ćemo dobiti priliku biti na čelu našeg grada. Način na koji to želimo postići nalazimo u globalno prihvaćenom pojmu održivog razvoja: ”Održivi razvoj je onaj razvoj koji zadovoljava potrebe sadašnjih generacija, a da istodobno, u skladu s prirodom, osigura budućim generacijama zadovoljavanje njihovih potreba.”

Prioriteti koje želimo postići u području zaštite okoliša na području Grada Knina su unaprjeđenje sustava odvojenog prikupljanja otpada, rješavanje problema ilegalnih odlagališta otpada, kvalitetno i održivo upravljanje vodama, smanjenje onečišćenja zraka, razvoj zelene infrastrukture, poticanje korištenja obnovljivih izvora energije, poticanje energetske obnove zgrada, otvaranje reciklažnih dvorišta za zbrinjavanje građevinskog materijala, osnivanje Centra za ponovnu uporabu u skladu s Planom gospodarenjem otpadom 2018. – 2022., te primjena novih tehnologija i primjera dobre prakse u očuvanju okoliša na području grada Knina. Energetski održiv razvoj provodit ćemo kao strateško opredjeljenje, a osigurat ćemo ga mjerama za poboljšanje energetske učinkovitosti. Krajnji cilj je energetska neovisnost grada. U sklopu integralnog procesa planiranja i uređenja grada pristupit ćemo stručnoj izradi rješenja koje će dovesti do cjelovitog, svjesnog i održivog pristupa uređenju zelenih površina. 

 

Neke od mjera i aktivnosti:

• rekonstrukcija državne ceste DC33, dionica Knin – Drniš, duljine 20 km 

• obnova DC1 u Kninu od Trga Oluje do Tomislavove ulice, duljine 350 m sa uređenjem raskrižja i sanacijom Gašparevića mosta (uskladiti s rekonstrukcijom komunalne infrastrukture)

• rekonstrukcija raskrižja državne ceste oznake DC1 dionica 016, s Getaldićevom ulicom i Ulicom Seljačke bune u Kninu

• izgradnja spoja/raskrižja lokalnih cesta Jovićeva-72.bojna VP-Trpimirova-Ikičina-Getaldićeva

• izrada projektno-studijske dokumentacije za izgradnju cestovnog prilaza za naselje Golubić

• izrada nogostupa uz državnu cestu oznake DC1 na dionici od HEP-a do mosta na rijeci Orašnici

• rekonstrukcija Ikičine ulice i spoj na Cotinu ulicu

• uređenje prilazu Dječjem Vrtiću iz Uskočke ulice i izgradnja parkinga

• redovno održavanje nerazvrstanih cesta i prilaza kroz godišnje programe održavanja (asfaltiranje cesta, horizontalna i vertikalna signalizacija)

• rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i  izgradnja parkinga (povećane potrebe)

• izgradnja reciklažnog dvorište za građevinski otpad

• formiranje Centra za ponovnu uporabu otpada u suradnji s obrtnicima i udrugama

• poticanje aktivnosti građana vezanih uz obnovljive izvore energije s težnjom ka energetskoj neovisnosti grada.

civilna

10.1.Opća sigurnost, zaštita i spašavanje

Povećanje povjerenja građana u civilnu zaštitu, razvijanje okruženja sigurnog grada te izgradnja učinkovitijeg sustava zaštite i spašavanja koji će kvalitetno i pravodobno reagirati u svim kriznim situacijama jedan je od naših ciljeva kada je u pitanju sigurnost naših građana.

Sustav će biti utemeljen na čvrstoj povezanosti između operativnih snaga i službi koje djeluju u sustavu civilne zaštite te osposobljen za samostalno suočavanje s posljedicama svih sigurnosnih rizika, uključivši i velike nesreće i katastrofe.

Grad Knin će u cilju praćenja svih zakonskih i tehnoloških promjena koje se događaju u sustavu opće sigurnosti ljudi pristupiti Platformi hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa. Neophodno je organizirati, osposobiti i opremiti postrojbu civilne zaštite opće namjene koja je spremna obavljati jednostavnije zadaće u velikim nesrećama, ali da se njezino svakodnevno djelovanje nadovezuje na temeljne operativne snage (Javna vatrogasna postrojba, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Hrvatska gorska služba spašavanja i Gradsko društvo crvenog križa). Spomenutim temeljnim operativnim snagama (JVP, DVD, HGSS, GDCK) osigurat će se (uz redoviti rad) sredstva za osposobljavanje i usavršavanje u obavljanju specifičnih specijalističkih zadaća (gašenje požara, spašavanje u prometnim nesrećama, traganje i spašavanje u ruševinama, traganje i spašavanje u poplavama, zbrinjavanje stanovništva i tehničko-taktička potpora).

Proglašenje planine Dinare parkom prirode pred grad Knin stavlja obvezu kvalitetnijeg pružanja zaštite samog prostora planine Dinare koji pripada gradu Kninu kao i svih posjetitelja koji će na planini boraviti i provoditi razne aktivnosti. Da bi navedeno i proveli u praksi, neophodno je postojećim operativnim snagama koje djeluju na području grada Knina omogućiti dodatna usavršavanja u rješavanju specifičnih zadataka pred koje će biti stavljeni (gašenje požara na teško pristupačnim terenima, spašavanje s visina i iz dubina) te u suradnji s državnom razinom omogućiti nabavu potrebne specijalističke opreme i vozila prilagođenih specifičnostima našega područja.  Neophodno je da Stožer Civilne zaštite Grada Knina redovito prati potrebe svih operativnih snaga i ustanova u vlasništvu grada Knina i da u suradnji s istima pravovremeno prepoznaje potencijalne rizike kako bi za otklanjanje istih po potrebi uključili i Oružane snage Republike Hrvatske, policiju i hitnu medicinsku pomoć a sve u svrhu pružanja maksimalne sigurnosti svih naših građana i gostiju koji borave u našem gradu.

10.2. Posebna sigurnost – zaštita od koronavirusa i drugih zaraznih bolesti

Situacija kojom je zahvaćeno cijelo društvo pojavom koronavirusa pred nas stavlja i nove izazove svakodnevnog promišljanja i prilagođavanja rada gradske uprave i pratećih ustanova i trgovačkih društava, ali i građana Knina, novonastaloj situaciji kao i drugim potencijalnim ugrozama sličnih karakteristika. Stožer civilne zaštite Grada Knina bit će aktivan partner županijskom i nacionalnom stožeru u sprječavanju različitih ugroza i kontinuirano poduzimati preventivne aktivnosti kako bi sve operativne snage sustava civilne zaštite što spremnije dočekale izvanredne i nepredviđene situacije za građane Knina. 

Prioriteti provedbe politike na području jačanja otpornosti na rizike od katastrofa su:

• jačanje kapaciteta i otpornosti na svim razinama i u svim fazama sustava upravljanja rizicima od katastrofa

• smanjenje rizika od katastrofa uzrokovanih prirodnim • prijetnjama i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem

• jačanje sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite

• jačanje kapaciteta i otpornosti na svim razinama te u svim fazama sustava upravljanja vatrogasnih intervencija

• jačanje sposobnosti vatrogasnih postrojbi kroz ulaganja u vatrogasnu infrastrukturu i nove tehnike i tehnologije radi skraćivanja vremena dolaska i vremena intervencije

• provedba aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.