OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

U organizaciji Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije i Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Šibensko-kninske županije jučer je u Kninu obilježen Dan državnosti.


U crkvi sv. Jakova (Župa Vrpolje Knin) služena je Sveta misa zadušnica, a na najvišem platou kninske tvrđave izaslanstva Zajednice utemeljitelja predvođena predsjednikom županijske organizacije Ivicom Bratićem i Josipom Odakom, članom nacionalnog Predsjedništva te predsjednikom kninske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Marinkom Čavkom položila su vijence i zapalili svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.


Molitvu odrješenja za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i dr. Franju Tuđmana na kninskoj tvrđavi predvodio je fra Josip Gotovac, gvardijan Samostana i župnik župe sv. Ante Padovanskog u Kninu. Obilježbi su nazočili članovi kninskog HDZ-a predvođeni predsjednikom gradske organizacije Nikolom Blaževićem. Tijekom posjeta izaslanstva su obišla stranačke prostorije, kojom prigodom ih je Nikola Blažević izvijestio o aktualnoj političkoj situaciji u Kninu, izrazivši zadovoljstvo što je odlukom Hrvatskog sabora slavljenje Dana državnosti ponovo prebačeno na dan 30. svibnja.


Ovom prilikom Blažević je prigodno naglasio kako današnjim posjetom Zajednice utemeljitelja HDZ-a obilježavamo i 30. godišnjicu osnivanja HDZ-a na području Grada Knina, a koja ove godine nije svečano upriličena zbog epidemije korona virusa.Inače, na području bivše Općine Knin HDZ je osnovan u Kijevu 11. ožujka, u Potkonju 9. lipnja i u Vrpolju 1. srpnja 1990. godine.

Podjeli:

Share on facebook
Facebook